Понеділок, 29.04.2024, 01:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2014 » Листопад » 3 » Зно
16:32
Зно

Тепер оцінка ЗНО буде об’єктивною і визначатиметься так:  «склав ЗНО» та «не склав ЗНО». «Всі, хто не склав ЗНО — не можуть стати студентами. Усі, хто склав ЗНО — їхні результати визначаються від 100 до 200 балів і вони можуть стати студентами», —  пояснив директор УЦОЯО. Цей результат буде визначатися групою викладачів ВНЗ, вчителями шкіл, методистами, представниками наукового співтовариства, які експертним методом визначать можливість відповіді на кожне завдання тесту мінімально підготовленого абітурієнта.
Друга новація – це відмова від сертифікатів ЗНО минулих років. Сертифікат буде дійсним протягом одного року.
У 2015 році Український центр оцінювання якості освіти впроваджує тести дворівневої складності з двох предметів: української мови і літератури, математики. «Тест буде складатися з двох части — базовий, який складатимуть всі абітурієнти без виключення з української мови і літератури та базовий з математики — для абітурієнтів, які вступатимуть на спеціальності, де потрібна математика», — зазначив Ігор Лікарчук.
Абітурієнт під час реєстрації на ЗНО вказуватиме, який тест та якого рівня складності він складатиме. «Традиційно базовий тест має складатися із 60% завдань середнього рівня складності, 20% — складних і 20% — простих. У тесті підвищеної складності це співвідношення буде змінене та складатиметься з 60% складних завдань, які не будуть виходити за межі шкільної програми», — поінформував Ігор Лікарчук.
Також у цьому навчальному році поєднають державну підсумкову атестацію з української мови з тестом ЗНО з української мови і літератури для всіх випускників загальноосвітніх шкіл. Для цього у базовій частині тесту буде виділені завдання, що стосуватимуться української мови, тому що ДПА буде складатися тільки з української мови. «Виконання цих завдань будуть оцінюватися за шкалою від 1 до 12 балів, а результати виконання цієї частини тесту заноситимуться в атестат про загальну середню освіту».
У 2015 році з переліку предметів, з яких проводитиметься зовнішнє незалежне оцінювання, вилучено всесвітню історію та світову літературу.

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 474 | Додав: anzhela69 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]