Понеділок, 29.04.2024, 07:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
[1]
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2016 » Грудень » 10 » Всеукраїнський тиждень права
15:53
Всеукраїнський тиждень права

З 1950 року 10 грудня відзначається як День прав людини. Указом Президента України від 08.12.2008 року №1149 започатковано Всеукраїнський тиждень права. Щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

З 04 по 09 грудня 2016 року в Придніпровській школі проводився вже традиційний Всеукраїнський тиждень права.

З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури було проведено різноманітні заходи. Протягом тижня учні переглядали науково-пізнавальні фільми «Історія прав людини», «Молодь за права людини». Під керівництвом класних керівників у кожному класі були проведені тематичні години спілкування, на яких учні школи ознайомилися з Конвенцією ООН про права дитини.

Дуже цікаво пройшло інтегроване заняття з правової освіти для учнів 2 класів «Великі права маленької дитини».

Учні 3 класу приємно вразили своїми знаннями в казковій вікторині: вони правильно назвали права героїв, які порушуються в українських народних казках.

Учні 4 класу взяли активну участь у конкурсі малюнків «Я і мої права».

На уроці правознавства пройшов круглий стіл «Україна є незалежна, суверенна, демократична, соціальна і правова держава» з учнями 10-11 класів. Діти детально розглянули основні положення Конституції України, найбільшу увагу приділили статті 1; висловлювали аргументовані твердження на захист своєї позиції з того чи іншого питання.

Для учнів 9-11 класів був проведений правовий брейн-ринг «Права і обов’язки громадян України. Діти та їх права». Вчителями були підготовлені цікаві завдання: бліц-опитування, правові задачі, ребуси та загадковий тур "Чорна скринька".

Також учні, за бажанням, взяли участь у Вікторині про права людини в рамках Міжнародного проекту Міксіке.

Дуже незвично пройшла виховна година «Закон обов’язковий для всіх», де учні 8 класу показали сценку «Незвичайний ранок звичайного учня» для учнів 5,7,8 класів та розглянули ситуації, у яких неуважність призводить до правопорушення.

Учні 7 класу під час години спілкування «Права і обов’язки дітей» показали, що дійсно гарно знають свої права та детальніше дізналися про свої обов’язки.

Тиждень правових знань промайнув дуже швидко, але будемо сподіватися на те, що отримані знання та набута під час проведених заходів інформація стане в нагоді не лише учням, які були присутніми на цих заходах, а й їхнім друзям, батькам, просто знайомим. Адже обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищеним, а нам надає упевненості в собі. Дуже сподіваємося на те, що рівень правових знань та правова культура наших учнів піднялися на більш високий рівень.

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 522 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]