П`ятниця, 26.04.2024, 19:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
[1]
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2020 » Жовтень » 8 » Всесвітній день екологічного маркування
13:12
Всесвітній день екологічного маркування

  8 жовтня понад 60 країн світу відзначать Всесвітній день екологічного маркування. Цей день проголошено ООН з метою привернення більшої уваги до питання сталого споживання та екостилю життя, товарів і послуг, позначених екологічним маркуванням.

  Сьогодні все більше споживачів у всьому світі усвідомлюють вигоди і віддають перевагу товарам та послугам з поліпшеними характеристиками щодо їх впливів на стан довкілля та здоров’я людини. Надійним орієнтиром для вибору такої продукції є екологічне маркування, що відповідає принципам та методам міжнародних стандартів серії ISO 14020 і вказує на певні екологічні характеристики чи переваги продукції.

  В Україні таким стандартам відповідає продукція, яка позначена логотипом, що отримав у народі назву «Зелений журавлик». Він гарантує, що дана продукція є більш екологічно кращою (чистою та безпечною), з точки зору впливу на здоров’я людини та довкілля, на усіх стадіях життєвого циклу у порівнянні з іншою.  

 Цього дня учні 8 класу на занятті гуртка «Юні екологи» (керівник Мазур В.С.) провели дослідження еко-маркування товарів різних груп споживання і прийшли до висновку, що проходження сертифікації товарів на відповідність екологічним критеріям і присвоєння їм еко-логопиту, має вагоме значення, щодо збереження довкілля, безпеки здоров’я людини та екологічної відповідальності виробника.

 

 

 

 

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 242 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]