Неділя, 05.05.2024, 20:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2015 » Квітень » 30 » Тиждень основ здоров`я та безпеки життєдіяльності
12:12
Тиждень основ здоров`я та безпеки життєдіяльності

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я. Отже, виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації – одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні перед освітою.

З  метою набуття у підростаючого покоління навичок свідомого, поважного ставлення до збереження здоров'я і життя людей в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, залучення дітей до масово-роз'яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності з 27 по 30 квітня 2015 року у школі було проведено Тиждень основ здоров’я та безпеки життєдіяльності. Девізом тижня був вислів «Швидше всього наздоганяє та небезпека, яку зневажають».

 Почався тиждень із проведення лінійки. Протягом тижня діти приносили творчі роботи (реферати, презентації), брали участь у вікторині, розв’язували цікаві кросворди, виконували малюнки на тему «Безпека очима дітей». Було поновлено куточок безпеки життєдіяльності, проведено виховні години (1-11 кл.), переглянуто відео-матеріали, відпрацьовувалися практичні дії в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим (за участі шкільної медсестри).

Ще одним етапом у рамках Тижня стала евакуація учнів по навчальній тривозі. Школярі організовано та без паніки покинули приміщення школи за дві хвилини, чим засвідчили добру роботу педагогічного колективу.

Виступ агітбригади «Нове покоління» (учитель Лучанова С.Л.) був яскравим прикладом агітації та пропаганди здорового способу життя.

Знаючи основні вимоги та маючи навики поводження в тій чи іншій надзвичайній ситуації, як в ранньому віці, так і в майбутньому, дитина не стане винуватцем їх виникнення і в будь який час зможе допомогти та захистити і себе і оточуючих.
Основною метою таких пізнавальних заходів є навчання підростаючого покоління відповідальному  ставленню до безпеки власного життя та безпеки життя оточуючих.

Виховання в учнів морально-психологічних якостей взаємодопомоги, підтримки, хоробрості та дружби найкраще реалізовується під час подібних заходів, основною метою яких, перш за все, є безпечна життєдіяльність людини.     
Загалом, підсумовуючи  результати проведення Тижня знань з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності, можна з певністю констатувати, що питання  безпеки життєдіяльності підростаючого покоління  в житті сучасного суспільства посідає особливе місце, адже саме від таких знань та вмінь  залежить  їх майбутнє – щасливе та безпечне.

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 622 | Додав: Olya89 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]