Середа, 01.05.2024, 00:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2010 » Травень » 11 » Святкування 65-ї річниці Великої перемоги
13:43
Святкування 65-ї річниці Великої перемоги

Понад 65 років відділяє нас від тих травневих днів, коли відлунали останні залпи найстрашнішої і найкровопролитнішої в історії людства війни. Але безсмертний подвиг переможців, які відстояли свободу і незалежність своєї Вітчизни, очистили рідну землю від чужоземної навали, принесли свободу народам поневоленої Європи, світу не підвладний часу.

 

 

  У ці  травневі  дні ми повертаємося до незабутньої весни 45-го,
згадуємо тих, хто у жорстокій битві виборов нашу перемогу. Так розпорядився довгий і кривавий календар війни, але навіть коли б ця війна завершилася в іншу пору року, Перемога все одно означала б відродження, оновлення, повернення до життя — те, що несе світові весна.

   Традиційно на початку травня у Придніпровській
ЗОШ проходять спортивні змагання. 5.05.2010р. на базі  нашої школи відбулося урочисте відкриття змагань з волейболу, присвячене 65 річниці Великої Перемоги, на яке були запрошені ветерани ВВВ : Гонтар М.І.   ,  Сіньов П.І. , вдова учасника бойових дій Болоховець О.М., голова ради ветеранів Юхно О.І.

З вітальним словом виступили гості нашого свята, зокрема Юхно О.І. зазначив, що пам'ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче — життя. Болоховець О.М. у своєму виступі сказала : «Війна пройшла залізним плугом через кожне серце, кожну долю і кожне життя. Сувора її правда назавжди залишиться з нами. Вона навічно у нашій пам'яті — загальнонародній, родинній, індивідуальній. Так, Перемога булла одна на всіх, хто вступив у двобій з нацистською навалою. І ніхто не стояв за ціною». Олександра Михайлівна зачитала власні вірші, які глибоко вразили дитячі серця.
   Після урочистого відкриття спортивного свята у мирну боротьбу з волейболу вступили найкращі команди району: Червоногригорівської, Південної, Придніпровської шкіл. Перше місце посіла команда Придніпровської ЗОШ, друге – Червоногригорівська, третє – Південна.
  Минуло бiльше шести десятилiть з Дня Перемоги у цiй вiйнi, але й сьогоднi подвиг захисникiв i визволителiв є прикладом героїзму, справедливостi, вiри у свої сили. День Перемоги — це свято, що гуртує усiх нас, i дiтей i дорослих, у прагненнi вiддати данину шани й поваги воїнам-фронтовикам. Ми пам’ятаємо полеглих i низько вклоняємося ветеранам.
 
Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 612 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]