Понеділок, 29.04.2024, 19:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
[1]
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2010 » Травень » 6 » Створення книги пам'яті ВВв
12:11
Створення книги пам'яті ВВв
   Автограф війни Пам’ять людська! Через велетенський швидкоплин десятиліть прориваються до нас фотодокументи, листи-трикутники, листівки – миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя, а на смерть, війни, в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.
   На всі ці документи не можна дивитися без хвилювання. Вони і сьогодні, через 65 років, тривожать душу, викликають сум, сльози співчуття і великі роздуми.
   Вже мало залишилося у живих тих, хто зі зброєю в руках захищав тоді нашу Батьківщину, а також тих, на чиї плечі ліг весь тягар життя в тилу ворога, на примусових роботах в Німеччині, в концтаборах. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Приходять на зміну нові покоління, які й гадки не мають про муки і страждання, що випали на долю воєнного покоління.
 

 
   Цими рядками Ліни Костенко розпочато роботу над створенням  Книги Пам’яті учасників ВВВ –своїх співвітчизників, членами пошукового загону «Іскра» Придніпровської загальноосвітньої школи під керівництвом вчителя історії Мірошниченко Василя Миколайовича та голови Ради ветеранів Придніпровської сільської Ради Юхно Олексія Івановича.
 Мета створення Книги - це зупинені миттєвості років Великої Вітчизняної, в яких збережена пам’ять нашого народу, віддати належну шану тим, кому сьогодні ми завдячуємо 65. Зібрані свідчення, документи, фото та відеоматеріали  адресовані, насамперед, до молоді, до її ще не зачерствілих сердець. Звертаються з воєнних фотографій молоді, прекрасні, мужні і натхненні обличчя. Такими вони були в 1941-1945 роках. Вони зробили все, щоб ми ніколи не пізнали жахів нової війни. За наше світле майбутнє багато з них заплатили власним життям.
    Члени пошукового загону працюють з архівними матеріалами Придніпровського історико-краєзнавчого музею, взявши для опрацювання цінні документи: фото, листи, газети, речові музейні предмети, що передають атмосферу 1941-1945 років.
   Під керівництвом заступника директора з виховної роботи  Смирнової Н.М. творчою групою було створено відеотеку, фонотеку, систематизовано матеріали про ветеранів Другої світової війни нашого краю.
   До цієї роботи залучається якомога більше учнів, щоб кожен міг доторкнутися серцем і душею до історії.
   Члени пошукового загону тісно співпрацюють з ветеранами: спілкуються, записують спогади, запрошують на виховні заходи. Кожен ветеран - надзвичайно цікава людина, і не поспілкуватися з ним - це позбути себе таких вражень, яких не дасть жоден фільм.
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 711 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]