П`ятниця, 03.05.2024, 04:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2017 » Серпень » 25 » Інклюзивна освіта – перспектива нова
14:31
Інклюзивна освіта – перспектива нова

Інклюзивна освіта – перспектива нова.
Хоч різні можливості – рівні права!
Кожна дитина – це цілий світ,
Освіта, повага і рівність для всіх!

21 – 23 серпня 2017 року у м. Дніпрі відбувся спеціалізований тренінг для працівників освітньої сфери "Інклюзивний простір. Практичні кроки". У ньому взяли участь педагоги шкіл, у яких в новому навчальному році заплановано відкриття інклюзивних класів, а також у яких такі класи вже функціонують. Учасниками цього тренінгу стали і наші педагоги.
Мета тренінгу – щоб уже цього року діти з особливими освітніми потребами мали можливість навчатися в інклюзивних класах разом зі своїми однолітками. Для цього під час навчання учасники отримали практичні рекомендації, ознайомилися з юридичними, фінансовими та адміністративними особливостями розвитку інклюзії в Україні, а також поділилися успішним досвідом, який показав реальні шляхи взаємодії між органами влади та дотичними структурами.


Сьогодні проблема навчання дітей з особливими освітніми потребами набуває широкої актуальності. Інклюзивна освіта стає доступною для дітей з особливими освітніми потребами, адже право на рівний доступ до якісної освіти та навчання за місцем проживання в умовах загальноосвітнього закладу – це право всіх дітей.


Концепція інклюзивної освіти відображає одну з головних демократичних ідей: усі діти є цінними й активними членами суспільства. Навчання в інклюзивних 
освітніх закладах є корисним як для дітей з особливими освітніми потребами, так і для інших дітей, членів родин і суспільства в цілому. 

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 560 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]