Субота, 04.05.2024, 00:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
[1]
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2013 » Вересень » 15 » Енергетичні напої - небезпечна "гримуча суміш"
14:47
Енергетичні напої - небезпечна "гримуча суміш"

Кофеїн — основна складова енергетиків. Як стимулятор, кофеїн справляє збудливу дію на нервову систему, його миттєвий вплив призводить до відновлення тонусу м’язів, підвищення працездатності, поліпшення настрою. Але в той же час кофеїн сильно впливає на серце, вживання кофеїну призводить до зневоднення організму. Наприклад, концентрація кофеїну в Red Bull у 3 рази більше, ніж в рівному об´ємі кока-коли.

У деяких енергетичних напоях кофеїн замінюють екстрактами мате або гуарани, теобраміном, екстратом женьшеню, які також містять кофеїн. Зустрічається кофеїн і під іншими назвами: теїн, матеін. Крім цього, енергетики містять сахарозу, глюкозу (швидко всмоктується в кров) — легкозасвоювані вуглеводи, різні добавки — консерванти, ароматизатори, підсилювачі смаку, фарбники та ін.

Ще більш швидкому засвоєнню компонентів і швидкому настанню ефекту сприяє велика кількість вугільної кислоти, що містить такий напій. У підсумку така «гримуча суміш» справляє негайний вплив на організм, вичавлюючи з нього всю енергію. Це призводить до порушення обміну речовин і виснаження нервової системи.

 

Енергетичні напої не додають організму енергії, а лише стимулюють використання накопичених запасів. Ще більш небезпечним є їхнє поєднання з алкоголем: якщо енергетик підсилює збуджувальні процеси, то алкоголь, навпаки, гальмує роботу мозку.

Все, до чого може призвести вживання енергетичних напоїв — це виснаження захисних сил організму, ослаблення імунітету, зниження показників розумової діяльності, безсоння, втома, проблеми з серцево-судинною системою.

На виробництво і продаж енергетичних напоїв протягом кількох років діяла заборонена у Франції, Норвегії і Данії після кількох смертельних випадків через вживання таких напоїв. До подібної заборони закликали експерти у сфері охорони здоров'я в Німеччині. У США з кінця 2010 року алкогольні енергетики були заборонені в Оклахомі, Мічигані та Вашингтоні.

 

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 456 | Додав: anzhela69 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]