П`ятниця, 26.04.2024, 03:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2017 » Червень » 8 » Експедиція на каяках
07:41
Експедиція на каяках

Щоб насолодитися квітучою весняною природою плавнів, відпочити від школи, зануритися в світ дикої природи, детальніше познайомитися з природним багатством Запорізького краю,  25 травня учні 9 та 10 класів разом зі своїми класними керівниками Волик О.В. та Волошиною О.В. вирушили в свою першу водну експедицію через лабіринт плавнів, озер та протоків річки Дніпро поблизу острова Хортиця.

Вже о дев’ятій годині в Запоріжжі учні весело умощувалися в каяки, одягнувши рятувальні жилети, і не гаючи ні хвилини, спускались на воду, попередньо отримавши інструкції від інструктора Володимира.  Потік бурхливих емоцій поглинув не тільки учнів, вчителів, а й здавалось увесь світ,  від перших вражень  стояння на воді. Складалося враження, що учні вмить перетворилися на маленьких дітей, які от-от сперлися на ноги і почали активно досліджувати світ. Вони, з початку, неспішно, майже «навшпиньках», веслували веслами, відчуваючи свого товариша, ловлячи всім тілом  рівновагу, а потім все вправніше і вправніше штовхали свій каяк вперед, розбиваючи водяний простір спереду себе, залишаючи позаду збуджену  темну, власну і таку піддатливу воду.  Шлях розпочався із затоки, від якої попали у відкритий Дніпро, і знову в затоку, а потому: маневрували між поваленими дерева, пропливали під мостами і мостиками, під сводом із деревного віття; протоками  між очеретом, милувалися  чарівними квітами річного лотосу та лілій; споглядали чапель, диких качок, черепах, жаб, гадюк, риб, п’явок; слухали оркестр місцевих господарів: жаб, птахів, плескіт весел та шум зеленого листя.

Близько першої години веслувальники  причалили до берега  на відпочинок та обід – і яким же він виявився смачним та очікуваним.

А якби хтось бачив наших веслувальників по обіді – ніхто б в них не вгадав тих невправних і незграбних, якими вони виглядали на початку – це вже були професіонали, які пройшли не першу милю, з’їли разом не перший пуд солі – такими були їхні рухи: владними, вправними, скоординованими, гарними,  граційними.

Близько четвертої водяний тур  по Дніпру завершився, але сам день відпочинку перейшов у іншу фазу – так народилося туристичне містечко на березі  Дніпра. Учні самостійно поставили намети, розвели багаття та приготували смачні страви на відкритому вогні. Дівчата сервірували стіл та приготували салати.  До самої ночі грали в активні ігри, плавали в річці, грілися теплим чаєм, відпочивали.

Втомлені та дуже щасливі повернулися додому.

Ця поїздка стала можливою завдяки уважним та турботливим батькам. Щира подяка вам!

Категорія: Екскурсії | Переглядів: 712 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]