Понеділок, 29.04.2024, 13:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2013 » Грудень » 6 » Дитина має право на...
18:00
Дитина має право на...

  6 грудня в Придніпровській ЗОШ  відбувся круглий стіл з учнями 9-11 класів на тему «Дитина має право на…» - приурочений 65-й річниці прийняття Загальної  Деклараціі  прав людини.

 Розпочав бесіду з дітьми учитель правознавства школи Мірошниченко В.М. Учні ознайомилися з трьома поколіннями прав людини:  природними та правами, за яке людство боролося протягом існування. Старшокласники з цікавістю сприймали повідомлення ,брали активну участь в обговоренні даної теми. Президент учнівської республіки «ТЕМП» Тарасенко Юлія зробила повідомлення про політичні та соціально-економічні права людей.

  У засіданні круглого столу взяла участь провідний фахівець із соціальної роботи НРЦ СССДМ Комлик М.І. ,яка провела анкетування серед  дітей  та дала відповіді на численні запитання учнів. Також активними учасниками круглого столу були заступник з навчально-виховної роботи Лучанова С.Л. та бібліотекар школи Лузан Т.О. Присутні з цікавістю переглянули відеофільм «Про еволюцію прав людини» ,де провідною думкою були слова українського філософа Г.С. Сковороди : «Права і свободи дорожче золота» .
  Цікавий діалог в обговоренні питань права на освіту ,право виборності в органах учнівського самоврядування активно підтримали Келембет Ю. ,Маслюк Д.,Чернишов І.,Боришполець Я.,Прокопенко Д. ,Волик Д.,Шевчик Р.
   Приємно відзначити те,що шкільна молодь підвищує рівень правової культури,формує свою активну громадську позицію вже сьогодні,впевнено висловлює свою точку зору щодо прав і обов’язків громадян України.
  Такі форми роботи ми проводимо не вперше , бо саме відкритий діалог спонукає до осмислення і глибокого розуміння актуальності питань. Заходи ,які були проведені в нашій школі до Всеукраїнського тижня Права визнані в районі кращими і були представлені в обласному конкурсі .
                                                                                                                                             Лузан Т.

 
 
 
 
Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 602 | Додав: julia2012 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]