Четвер, 18.04.2024, 07:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2017 » Грудень » 1 » 1 грудня – Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими
14:29
1 грудня – Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими

1 грудня – Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими, який донедавна називався  Міжнародним днем боротьби з ВІЛ/СНІДом.
Доведено: вірус імунодефіциту не передасться від хворого здоровому під час звичайних побутових контактів, через повітря або через навколишні предмети. Тому головне – не давати хворому підстави вважати, що ті, хто знаходяться поруч, його бояться. Хворі на СНІД потребують особливої уваги, дбайливого, душевного ставлення оточення, друзів і родичів. Таке ставлення вкрай необхідне, бо ці люди через свій хворобливий стан часто бувають пригніченими, відчувають різні страхи. Важко уявити, який тягар взяли на себе чоловік ВІЛ-інфікованої дружини; друг молодої дівчини-вірусоносія; мати маленького сина, якого заразили в лікарні; лікар, який підтримує душевну й фізичну рівновагу пацієнта; чоловік, який спиняє свого інфікованого друга на краю прірви. Співіснування з інфікованими ВІЛ для багатьох людей стає випробуванням справжніх людських якостей, щирості материнських, подружніх та дружніх почуттів, фактично мірилом їхньої людяності. Кожній людині важливо виявляти співчуття до ВІЛ-позитивних людей та вміти протидіяти дискримінації і підтримувати людей, які живуть з ВІЛ.


Учнівський та педагогічний колективи Придніпровської ЗОШ на знак солідарності з толерантним ставленням до людей, які живуть з ВІЛ, цього дня ходили з червоними стрічками. У школі проведено ряд заходів:
-    виховні години «СНІД та сьогодення»  (1-11 кл.);
-    переглянуто відеоролики про небезпеку та профілактику СНІДу, відеофільм «Все про ВІЛ»;
-    створено презентації на тему 
-    учні старшої ланки провели інформаційні хвилинки «Жити в світі, в якому є ВІЛ» для учнів 1-9 класів, роздаючи їм необхідні пам’ятки.


На заняттях курсу «Школа проти СНІДу» учні 10-11 класів підвищують рівень усвідомленості ситуації з поширенням ВІЛ в Україні, продовжують формувати гігієнічно доцільні поведінкові навички.


 

Один мудрець сказав: «Якщо ти не знаєш ні себе, ні супротивника – ти програєш. Якщо ти знаєш тільки себе – можливо ти виграєш. Якщо знаєш і себе і супротивника – перемога буде на твоєму боці». Під супротивником ми маємо на увазі ВІЛ/СНІД: про нього потрібно знати все, щоб убезпечити насамперед себе. 
 

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 476 | Додав: anzhela69 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]