Понеділок, 29.04.2024, 19:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
[1]
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2016 » Жовтень » 29 » Хелловін
15:59
Хелловін

Хелловін - Ніч Чарів та Чаклунства

З  недавніх пір у нашої молоді набуло  популярності католицьке свято Хелловін, як і День Святого Валентина воно підтримується багатьма охочими розважитися і не вмерти від  нудьги.. Хелловін можна порівняти зі святом Івана Купала. Ці свята, мають спільну характерну рису, це дохристиянські язичницькі свята. Хелловін, або ще його називають День Усіх Святих, святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада в католицьких країнах. Історія Хелловіна така: стародавні друїди, які заселяли територію сьогоднішньої Англії, поділяли рік на два сезони – сільськогосподарський та зимовий, на життя і смерть. Офіційно літо закінчувалося 31 жовтня. У цей день люди відзначали кельтський Новий рік. З приходом християнства, це свято було перетворене на День Усіх Святих, церковне свято шанування праведників.

Вважалося, що саме в цю ніч відчинялися двері з потойбічного світу і душі померлих могли потрапити на землю. Але, крім доброзичливо налаштованих привидів, з темряви приходили й злі духи – нечиста сила. А для того, щоб, зустрівшись з людиною, злі духи не нашкодили їй, діти та дорослі вдягають незвичайні костюми і привиди їх приймають за "своїх" і не чіпають.

Цього року вперше в нашій школі відзначали свято Хелловін. Цей день надовго запам’ятається всім нам: нетрадиційними уроками, неймовірними костюмами, веселими конкурсами та магічним настроєм. 

Було вирішено відзначати свято 28 жовтня. На один день наша звична школа за наказом директора школи Онищенко А.П. перетворилась на Школу Чарів та Чаклунство Гоґвортс. До організації віднеслись з великою увагою: прикрасили коридори та кімнати в магічному стилі, змінили розклад та перейменували предмети. Попередньо проінформували дітей та батьків, і були приємно вражені їх активністю  у відповідь.

У п’ятницю зранку  до  школи стікались різні істоти в масках та мальовничих костюмах. Кого тільки не було: відьми, супер герої, феї, янголи, вампіри…  Дехто готував костюм заздалегідь, інші обмежились святковим вбранням або страхітливим гримом.

Ввійшовши до школи учні проходили жартівливий розподіл за факультетами школи Гогвортс: Грифіндор, Рейвенклов, Гафелпаф, Слизерин.

Шкільні заняття пройшли за розкладом.

Але найцікавіше було бачити вчителів в образі чарівниць та чаклунів – Професорів Школи Чарів та Чаклунства. Вони веселились разом з дітьми на перерві, а потім проводили уроки з серйозним виразом обличчя, наче так і має бути.

О п’ятій годині вечора в школі розпочалась Ніч Чарів та Чаклунства.  Ведучі розповіли про свято Хелловін.

Було представлено журі:

Директор школи чарів та чаклунства Гоґвортс, Архімагістр Ордену Червоних Лун, Професор Темної Магії, кавалер ордена Мерліна першого ступеня, голова Міжнародної Конфедерації Чарівників Онищенко Анжела Павлівна.

Також заступник директора школи чарів та чаклунства Гоґвортс, Професор Захисту від Темної Магії, Великий Магістр Ордена Семилистника, кавалер ордена Гендальфа першого ступеня, голова Міжнародної Конвенції Білих Магів Лучанова Світлана Леонідівна.

Магістр Ордена Димного Сонця, Верховний Жрець Ковену Друїдів Західної Європи, кавалер ордена Панорамікса першого ступеня, Професор Астрономії Боришполець Валентин Васильович.

Магістр Ордена Водяной Ворони, автор смертельно небезпечної «Книги Вогняних Сторінок», кавалер ордена Кощея Невмерущого першого ступеня,  Рицар Ліги Світлого Воїнства, Його світлість Ступак Микола Олександрович.

Учні школи прийняли участь в розважальних конкурсах, зустрілися з Тутанхамоном, жартівливо ворожили на майбутнє, співали пісні та змагалися на найстрашніший стогін.

Вечір прикрасили танцювальні виступи дівочих колективів 6 та 8 класів.

Під кінець вечора, учні представили свої костюми і журі нагородило переможців:

Балабанова Анатолія  за кращий костюм в номінації «Оригінальність»,

Миргородську Анастасію  за кращий костюм в номінації «Оригінальність»,

Янкову Антоніну  за кращий костюм в номінації «Винахідливість»,

Лисицю Дарію за  кращий костюм в номінації «Екстравагантність»,

Пашковську Каріну  за кращий костюм в номінації «Глядацькі симпатії»,

Рибу Олега за кращий грим серед хлопців,

Єрмакову Наталію за кращий грим серед дівчат,

Норову Вікторію за кращу зачіску.

6 клас отримав перехідний кубок за найбільшу активність в підготовці та святкування свята Хелловін у нашій школі.

Хотілось би відзначити 5 клас, учні якого під керівництвом класного керівника Мірошниченка В.М. в повному складі з’явилися в карнавальних костюмах і лише на крок відставали від переможців свята.

На закінчення вечора, учням запропонували пошукати цукерки, заховані Злою Відьмою в Темному Лабіринті повному Жахів та Привидів, де небагато світла давали тільки гарбузи-ліхтарики. Як ви здогадались, це були коридори нашої рідної школи прикрашені вчителями. Було незабутньо!

Всі бажаючі залишились на дискотеку.

Велику подяку висловлюємо всім вчителям, які підтримали ідею проведення свята та прийняли участь в організації свята та оформленні школи; всім учням, які прийшли в святкових костюмах; батькам, які допомогли дітям в підготовці святкового вбрання і всім батькам, які відвідали наше свято.

Окрема подяка Борщу В.В. за неперевершений музичний супровід та сім’ї Миргородських за активність у підготовці свята та неймовірний талант у вирізанні гарбузів.

З нетерпінням чекаємо наступного свята!

Більше фотографій...

Категорія: Свята, події | Переглядів: 733 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]