Четвер, 09.05.2024, 05:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2013 » Лютий » 07

Напередодні свята в Придніпровській школі пройшов традиційний турнір з волейболу присвячений 69 річниці визволення міста Нікополя від фашистських загарбників. 

На свято був запрошений голова Ради ветеранів Придніпровської громади Юхно Олексій Іванович, який привітав учасників турніру і побажав успіхів. Учні 10 класу поклали квіти до стели Віктора Печерського. До уваги спортсменів були представлені художні виступи наших талановитих учнів.
У турнірі брали участь команди Червоногригорівської, Менжинської та Придніпровської шкіл.
В запеклій спортивній боротьбі перше місце посіла команда господарів турніру, друге місце виборола команда Червоногригорівської школи, третє місце у Менжинської команди.
 
Категория: Спорт | Просмотров: 544 | Добавил: anzhela69 | Дата: 07.02.2013 | Комментарии (2)

69 рік підряд 8 лютого ми відзначаємо річницю звільнення Нікополя від фашистських загарбників.

17 серпня 1941 року фашистські війська захопили Нікополь.  Окупація Нікополя продовжилася два з половиною роки.8 лютого 1944 року спільними зусиллями 3-го і 4-го Українських фронтів Нікополь був повністю звільнений від німецько-фашистських загарбників. І усе це завдяки завзятості, сміливості і героїзму радянських військ, високому оперативному мистецтву командирів і начальників усіх мір.
16-ти військовим частинам і з'єднанням за особливо успішні бойові дії були присвоєні почесні найменування "Нікопольських", шість були нагороджені орденами Бойового Червоного Прапора і Суворова другого ступеню. Цього дня в 1944 році Москва салютувала визволителям міста 12 залпами з 124 знарядь.
     Близько півтора тисяч радянських солдатів, що віддали життя за звільнення Нікополя, поховані у братських могилах міста - усім їм вічна слава і пам'ять!
 
Категория: Свята, події | Просмотров: 497 | Добавил: anzhela69 | Дата: 07.02.2013 | Комментарии (0)