Понеділок, 06.05.2024, 05:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2020 » Грудень » 1 » 1 грудня - День боротьби зі СНІДом
13:17
1 грудня - День боротьби зі СНІДом

1 грудня наша планета в тридцять другий раз відзначає День боротьби зі СНІДом. Цю дату започаткували Всесвітня організація охорони здоров’я та Генеральна Асамблея ООН для підвищення обізнаності населення про епідемію СНІДу, викликану поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам'яті жертв цього захворювання.

З 2003 року за ініціативи Всеукраїнської мережі людей, які живуть із ВІЛ/СНІДом назву Дня 1 грудня з «День боротьби зі СНІДом» змінено на «День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми» з метою підвищення рівня толерантного ставлення суспільства до людей, які живуть із ВІЛ/СНІДом.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, на кінець 2018 р. в світі налічувалося приблизно 37,9 млн. осіб із ВІЛ-інфекцією. 1,7 млн. людей придбали ВІЛ-інфекцію в 2018 році. Тільки в минулому році від причин, пов'язаних із ВІЛ, у всьому світі померло 770 000 хворих. А за всі роки епідемії, із 1980-х і до сьогодні, на планеті загинуло близько 32 млн. осіб. Як повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України, наша держава посідає одне з перших місць серед країн європейського регіону за кількістю ВІЛ-позитивних осіб. На початок 2018 р. в країні проживало 244 тис. ВІЛ-позитивних людей. Кожен сотий громадянин України у віці від 15 до 49 років інфікований ВІЛ. Тільки за січень–жовтень цього року серед громадян України зафіксовано 13 207 нових випадків ВІЛ-інфекції, з них 62 — це діти до 14 років. Нерідко такі маленькі українці залишаються без піклування з боку своїх рідних батьків. Проте й для них є надія.     

У КЗ ЗСО «Придніпровська ЗОШ І-ІІІ ступенів Червоногригорівської селищної ради»  1 грудня провели інформаційний день щодо порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми та боротьби зі СНІДом. Цього дня відбулися заходи, якими були охоплені всі учні школи, зокрема:

  • учні 10-11 класів провели інформаційні хвилинки для учнів 1-5 класів «Що ти знаєш про ВІЛ/СНІД», бліц-опитування для учнів 7-9 класів «Правда – Неправда про ВІЛ/СНІД;
  • перегляд кінофільму «СНІД – небезпечне захворювання» (5-6 класи);
  • профілактичні бесіди «Знати, щоб жити», «Жити в світі, де є ВІЛ», «Чума ХХІ століття», «Скажемо наркоманії - НІ»  (5-7 класи);
  • конкурс малюнків та плакатів «СНІДу-НІ!»;
  • виховні години та бесіди у 1-9 класах («СНІД – загроза людству», «СНІД небезпечна хвороба ХХІ століття», «Ми проти СНІДу», «Ставлення оточуючих до ВІЛ – інфікованих людей», «Ми за здоровий спосіб життя», «Снід: подумай про майбутнє - обери життя»;
  • флешмоб «Червону стрічку носять небайдужі».

Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе та зробити правильний вибір у житті.

 

 

 

 

 

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 168 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]