Неділя, 28.04.2024, 21:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
[1]
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2016 » Грудень » 10 » 16 днів проти насильства
12:41
16 днів проти насильства

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини. Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля.

В рамках акції «16 днів проти насильства» Кравцова Маргарита Миколаївна керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги МБФ Українська фундація громадського здоров’я при підтримці Міжнародного Фонду народонаселення ООН разом з представником соціальної служби провели різноманітні психологічні ігри та тренінги з учнями старших класів.

Розповіли про види насильства, особливу увагу приділили гендерно обумовленому насильству, в тому числі у сім’ї. Надали корисну інформацію, що робити якщо ви стали жертвою або свідком насильства. Маргарита Миколаївна  зачитала чуттєвий вірш «Я отримала сьогодні квіти».

Залучили учнів до Всесвітньої акції «Зроби світ помаранчевим» та Всеукраїнської акції «Розірви коло» започаткованої Українською фундацією громадського здоров’я.

Кравцова М.М. розповіла про проект «Посилення гуманітарної відповіді на потреби найбільш вразливих категорій жінок та дівчат-підлітків в умовах збройного конфлікту на сході України: зміцнення міжвідомчої системи попередження та подолання ґендерно-обумовленого насильства та забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров’я» МБФ Українська фундація громадського здоров’я та Міжнародна організація Право на здоров’я (HealthRight International).

В рамках проекту УФГЗ організовує роботу 21 мобільної бригади в 5 регіонах (4-та мобільна бригада м. Нікополь та Нікопольський район.), які здійснюють виїзди в межах регіонів, надають консультації та інші послуги потерпілим від гендерно обумовленого насильства, в тому числі домашнього насильства.

Забезпечує підтримку місцевим надавачам послуг (державним структурам та громадським організаціям) в 5 регіонах, зокрема проводить тренінги для соціальних працівників та психологів з надання психосоціальної підтримки особам, потерпілим від насильства, а також попередження гендерно обумовленого насильства, в тому числі у сім’ї, надає міні субгранти.

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 399 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]