Неділя, 19.05.2024, 21:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2024 » Квітень » 28 » День космонавтики
06:41
День космонавтики

12 квітня, в 1961 році майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин.

Свого часу українські науковці зробили величезний внесок у розвиток космонавтики. Численні українські наукові установи, конструкторські бюро, промислові підприємства були причетні до багатьох найважливіших космічних перемог – від перших польотів у космос до створення й запуску космічного ракетного комплексу «Енергія-Буран».

Попереду ще багато відкриттів, у всесвіті ще дуже багато незвіданого. Нині ми закладаємо для прийдешніх поколінь фундамент нової космічної ери. Українці продовжують наполегливо працювати над здобуттям нових знань про космос та над розвитком технологій майбутнього. Нині, як ніколи, нашій країні потрібні наукові розробки ракетобудівної галузі для забезпечення Збройних Сил України сучасними високотехнологічними зразками озброєння. Разом ми маємо здолати агресора!

Вітаємо з професійним святом усіх, чиє життя пов'язане з космонавтикою. Бажаємо творчого натхнення і великих звершень, що слугуватимуть на користь Україні та світу.

 

Переглядів: 31 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]