Субота, 20.04.2024, 17:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2016 » Грудень » 1 » Всесвітній день порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми
18:35
Всесвітній день порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми

1-го грудня відзначається Всесвітній день порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти і усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань піклуватися про власне здоров’я і здоров’я інших і допомогти тим, хто живе з ВІЛ.

У 2003 році Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ, виступила з ініціативою змінити назву Дня 1 грудня з «Дня боротьби зі СНІД» на «День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми» з метою підвищення рівня толерантного ставлення суспільства до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД. 

Підтримка людей, які вже стали ВІЛ-інфікованими, попередження нових захворювань і пропагування здорового способу життя – основні засоби запобігання розповсюдженню інфекції. Мало людей у нашій країні, навіть ВІЛ-позитивних, знають про те, що необхідно робити, щоб ВІЛ не перейшов у СНІД. 

Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, яка була задумана навесні 1991 року. Її ідея належить художнику Франку Муру. Проект «Червона стрічка» було офіційно почато на 45-ій щорічній церемонії вручення нагород "Tony Awards” 2 червня 2000 року. Усім номінантам і учасникам було запропоновано надіти такі стрічки. Згідно з прес-релізом, що анонсує проект "Червона стрічка”: "стрічка (обернене "V”) стане символом нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу. Тому на знак розуміння та підтримки людей з ВІЛ учні та вчителі ходили з червоними стрічками.

Учнівський та педагогічний колективи Придніпровської ЗОШ солідарні з толерантним ставленням до людей, які живуть з ВІЛ. З цього приводу у нашій школі були проведені виховні години «СНІД та сьогодення»  (1-11 кл.), круглий стіл «Що потрібно знати про ВІЛ/СНІД» (8-11 кл.), переглянуто відеоролики про небезпеку та профілактику СНІДу, відеофільм «Все про ВІЛ». Учні старшої ланки пройшли анкетування та стали учасниками гри «Володар кілець», у результаті якої отримали інформацію про різноманітні організації, що працюютьу сфері профілактики ВІЛ-інфікування, вчилися працювати в команді.

Саме цій даті приурочений виступ агітбригади  «Нове покоління», що пропагує здоровий спосіб життя та толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ.

Члени агітбригади намагалися донести до кожного серця зростаючу  загрозу, яку несе у собі ця страшна хвороба. Поряд із історичними даними щодо виникнення і розвитку хвороби, успіхів сучасної медицини у боротьбі з нею, агітбригадівці доступно, з використанням наочних плакатів, розказали про шляхи передачі ВІЛ, його підступність, озвучили  реальну статистику на сьогоднішній день щодо поширення ВІЛ на Україні. Пропонували спосіб безпечної поведінки із ВІЛ-інфікованими людьми, виявили солідарність із ними по відношенню до боротьби за життя. 

Агітбригада «Нове покоління» систематично пропагує здоровий спосіб життя. Її учасники: Волик Вікторія, Ісбендіярова Тетяна, Кислична Ольга, Павленко Віталій, Полос Станіслав, Яндола Артур – бажані гості серед різних категорій слухачів. Підвищили актуальність виступу агітбригади колектив дівчат 8 класу зі своїм емоційним танцем на мелодію відомої всім легендарной рок-группи «Queen» - «The Show Must Go On» (клавішник та вокаліст групи – Фредді Мерк'юрі помер від СНІДу у 1991 році).                       

Лучанова С.Л., вчитель основ здоров’я 

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 820 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]