П`ятниця, 26.04.2024, 01:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2017 » Вересень » 26 » Вчимося жити в чистому довкіллі!
10:59
Вчимося жити в чистому довкіллі!

В рамках реалізації навчально-виховного проекту школи «Формування екологічної культури підростаючого покоління в системі національного відродження України» учні 1-11 класів в цьому навчальному році вчитимуться сортувати сміття. Гасло під яким школярі втілюватимуть у життя задуми проекту звучить так: «Сортування сміття - шлях до відновлення та збереження чистоти довкілля».
Метою проекту є формування екологічної культури і поведінки через залучення школярів та громадськості  до сортування сміття, заради покращення стану навколишнього середовища рідного краю, зменшення навантаження на сміттєві полігони і сприяння розвитку ринку переробки вторинної сировини в Україні.
Ми щосекунди засмічуємо нашу планету різними відходами, які мають різний термін розкладу. Наприклад, кинутий пакет з поліетилену у річку проплаває в ній – від 10 до 20 років. Вироби з нейлону розкладуться через 30–40 років, консервна бляшанка – через 500, а стандартна скляна пляшка розкладеться лише через 1000 років. Щоб якось припинити процес накопичення відходів та засмічення нашої планети, необхідно навчитись правильно сортувати сміття - процес, при якому відходи поділяються на різні елементи.
Виручені кошти за вторинну сировину,здані на спеціальні пункти її прийому, можна спрямовувати на розвиток школи: благоустрій шкільної території та спортивного майданчика, озеленення, впровадження енергоеффективних технологій.
Таким чином ви маєте велику мотивацію зібрати якомога більше відсортованої вторинної сировини, аби зробити свою школу найкращою!
Більше інформації про те як взяти участь у проекті ви можете отримати із матеріалів екологічного стенду у фойє школи  та в кабінеті №7 у вчителя екології Мазур В.С.


Категорія: Загальні новини | Переглядів: 369 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]