Середа, 24.04.2024, 08:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2018 » Жовтень » 25 » Тиждень безпеки життєдіяльності
07:29
Тиждень безпеки життєдіяльності

Згідно з річним планом роботи школи та розпорядження сільського голови № 115 від 16.10.2018 «Про проведення Тижня безпеки дитини у закладах освіти Червоногригорівської селищної ради» року з метою підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань безпечної поведінки у побуті, попередження надзвичайних ситуацій та застереження випадків травмування учнів під час навчально-виховного процесу, у КЗ ЗСО «Придніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Червоногригорівської селищної ради» з 17.10 – 24.10.2018 року був проведений Тиждень безпеки життєдіяльності.
Робота була комплексною та різноплановою. Усі заплановані заходи було проведено  згідно плану:

Назва заходу

Клас

Дата проведення

1

Оголошення про Тиждень основ здоров’я та безпеки життєдіяльності

1-11 класи

17.10

2

Книжкова та плакатно-ілюстративна виставка методичної літератури

1-11 класи

17.10

3

Презентація «Правила безпечної поведінки з незнайомими людьми»

1-5 класи

18.10

4

Бесіда з медичною сестрою «Надання першої допомоги»

8-11 класи

18.10

5

Створення презентацій на тему «Моя безпека у моїх руках»

7-9 класи

18.10

6

Екскурсія до пожежної частини  м. Нікополя

6 клас

19.10

7

Перегляд мультиплікаційного фільму «Уроки обережності»

1-4 класи

19.10

8

Виховні години «Твоя безпека – це твоя уважність»

5-11 класи

19.10

9

Бесіди «Дорога до школи», «Стій! Увага! Йди!»

1-4 класи

19.10

10

Перегляд відеоролика «Правила поведінки при виявленні підозрілих предметів»

1-5 класи

22.10

11

Конкурс малюнків «Безпека очима дітей»

1-5 класи

22.10

12

Зустріч із викладачем курсів пожежної безпеки НКК Бурцевим О.В.

8-11 класи

22.10

13

Поновлення інформаційно-довідкового куточку з питань безпеки життєдіяльності ЗНЗ

1-11 класи

17 – 24.10

14

Підведення підсумків Тижня безпеки життєдіяльності

1-11 класи

24.10


22.10.2018 р. у рамках проведення Тижня безпеки життєдіяльності дітей відбулася зустріч із викладачем курсів пожежної безпеки НКК Бурцевим Олексієм Валентиновичем, який дуже цікаво, доступно та кваліфіковано провів роз’яснювальну роботу з учнями 8-11 класів, нагадав школярам правила безпечної поведінки в побуті, а також особливу увагу звернув на безпечне поводження з вогнем, навів статистичні дані про пожежі в Нікопольському районі. На закінчення зустрічі гість відповів на численні запитання школярів. Ця зустріч сприяла виробленню в учнів навичок і умінь грамотно й чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого життя та здоров’я.


    Також учні 6, 8, 10-11 класів відвідали у м. Нікополі 28 ДПРЧ (державну пожежно-рятувальну частину) головного управління державної служби України у Дніпропетровській області. Учні зустрілися з тими, хто щодня на практиці рятує порушників правил безпеки життєдіяльності та допомагає у скрутних небезпечних ситуаціях. Вихованці отримали цікаву і корисну інформацію від рятівників з пожежної частини, мали можливість роздивитись і доторкнутись до спецодягу пожежників та знарядь праці. Але найголовнішим подарунком для школярів стала справжнісінька пожежна машина новітнього зразка. Командир відділення 28 ДПРЧ, старший прапорщик Бабенко Віталій Юрійович розповів як працює пожежна техніка під час гасіння вогню на високих поверхах будівель водою та гасіння з допомогою піни. І учні, і пожежники-рятувальники переконані — знання з основних правил пожежної безпеки і безпеки на вулиці найкраще засвоюються через розповіді фахівців певних професій, виховні бесіди з батьками. Діти були зацікавлені побаченим, активно реагували на дії пожежних, ставили багато цікавих запитань і отримували змістовні відповіді. 


Уся робота була спрямована на організацію різних видів діяльності, які,  в свою чергу,  були направлені на набуття певних навичок поведінки, досвіду, самостійного пошуку виходів із непростих ситуацій, навчанню приймати виважені, продумані рішення. Адже все, чому навчають, діти повинні вміти застосовувати в реальному житті, на практиці. Для досягнення максимального ефекту вчителі використовували відео-матеріали, художній матеріал, дидактичні, рухливі та сюжетно-рольові ігри, створювали проблемні ситуації. Під час проведення розваг з дітьми закріплювалися знання та навички стосовно безпеки життєдіяльності, підтримувався позитивний емоційний стан.


Мету вважати досягнутою, а його завдання - виконаними.
Всі заходи проведено на достатньому рівні і заслуговують оцінки «добре». 
Працівники і учні школи усвідомлюють значення здоров'я та безпеки для навчання, спілкування, праці та необхідність дбайливого і бережливого ставлення до свого здоров'я, важливість формування навичок здоро¬вого способу життя. 

Категорія: Предметні тижні | Переглядів: 437 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]