П`ятниця, 29.03.2024, 12:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
[1]
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2018 » Березень » 20 » Первоцвіти – провісники весни
13:53
Первоцвіти – провісники весни

Поява первоцвітів – дикорослих рослин, що починають квітнуть наприкінці зими та на початку весни, - одна з головних прикмет оновлення землі.  У наших лісах, лісосмугах, на схилах балок, берегах водойм з´являються тендітні первістки весни.

Та становище первоцвітів незавидне: високі декоративні якості цих рослин, масове їх зривання для букетів, викопування, а найголовніше, інтенсивна зміна умов зростання призвели до скорочення їх чисельності, багато з них стали рідкісними, опинилися на межі зникнення. Більшість видів первоцвітів  рідного краю занесені до Червоної книги України, Європейського Червоного списку, Червоного списку Дніпропетровщини.

З метою збереження і відновлення цінного природного багатства – первоцвітів – у нашій школі з лютого по травень проводиться природоохоронна акція «Збережемо первоцвіти Дніпропетровщини». Її основне завдання: привернути увагу громадськості до проблем охорони ранньоквітучих рослин і спрямувати зусилля учнівської молоді, пересічних громадян до практичних дій щодо захисту первоцвітів.

В рамках акції юні екологи школи підготували інформаційний плакат «Збережемо первоцвіти рідного краю», виготовили листівки-заклики щодо збереження весняних ранньоквітучих рослин, розпочали комплексне дослідження первоцвітів на території нашої селищної ради. Також,  серед учнів школи оголошено конкурс малюнків «Весняний дивоцвіт», поетичних творів «Первоцвіти навколо нас», екологічних проектів «Первоцвіти Нікопольщини».

Ми повинні пам’ятати, що несемо моральну й етичну відповідальність перед нащадками за долю рослинного біорізноманіття. Первоцвіти – не лише весняне вбрання нашого краю, то обличчя нашої людської гідності.

Екологічний патруль школи

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 379 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]