П`ятниця, 19.04.2024, 20:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2019 » Листопад » 16 » Ми різні, але ми — рівні. Толерантність врятує світ
14:05
Ми різні, але ми — рівні. Толерантність врятує світ

З давніх-давен людина пізнавала навколишній світ, а також займалася освітою, вихованням, вчилась жити з людьми. Скільки людина існує як цивілізована особистість, стільки, мабуть, існує і поняття толерантності. А як така вона продекламована Декларацією принципів толерантності, затвердженою Резолюцією Генеральної Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року. З тих пір цей день щороку відзначається по всій планеті як Міжнародний день толерантності.

Ми всі різні, але ми — рівні. Кожна людина має право жити в мирі. А це означає, що бути толерантним не значить залишатися пасивним перед обличчям расизму, ксенофобії, гендерної або расової дискримінації, насильства тощо, або ж мовчати, коли люди стикаються із жорстоким ставленням.

16 листопада у рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, поваги до інших людей, їхніх думок, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу у  КЗ ЗСО «Придніпровська ЗОШ І – ІІІ ступенів Червоногригорівської селищної ради» був проведений  виховний захід «Ми різні, але ми — рівні. Толерантність врятує світ».

Метою заходу було познайомити учнів з поняттям "толерантність", з основними рисами толерантної та інтолерантної особистості; розвивати здібності адекватно пізнавати себе та інших людей та терпимість до відмінностей між людьми; виховувати почуття колективізму та згуртованості, почуття поваги один до одного,до звичаїв,традицій,культури різних народів; формувати правильне уявлення щодо толерантної поведінки. 

Всі люди на землі різні, за зовнішністю, характером, за можливостями або здібностями. Але ніколи не можна забувати, що за будь-яких обставин і в будь-якій ситуації ми повинні залишатись людьми і пам'ятати, що нас оточують такі ж люди: кожен зі своїми власними особливостями характеру або рисами зовнішності.

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 320 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]