Четвер, 25.04.2024, 17:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2016 » Листопад » 30 » Криптографічний турнір
19:51
Криптографічний турнір

У 1988 році, коли була зафіксована перша масова епідемія "хробака", американська Асоціація комп'ютерного обладнання оголосила 30 листопада Міжнародним днем захисту інформації (Computer Security Day). Метою Дня є нагадування користувачам про необхідність захисту їхніх комп'ютерів і всієї збереженої в них інформації, звернення уваги виробників і користувачів устаткування і програмних засобів на проблеми безпеки.

З нагоди цього свята в нашій школі пройшов криптографічний турнір, де учні 8-11 класів, розбившись на команди: Хакери Anonymous, Ліга Справедливості та Військова Контррозвідка спасали людство від злих намірів Доктора Зло.

Завдання турніру були присвячені розв’язанню криптографічних задач з класичних алгоритмів шифрування, таких як шифр Цезаря та переклад ранньої глаголиці. Так, командам було запропоновано яскраві презентації та завдання з шифрування-дешифрування повідомлень від Доктора Зло, співпраця з агентами секретної надурядової організації «Люди в Чорному» та навіть спілкування з Медіумом. Розшифрувавши секретний код вони отримували підказку про місцезнаходження наступного повідомлення.

Учні заздалегідь підготували яскраве представлення своїх команд: проголосили девізи та познайомили зі складом команди. Завдання виконували злагоджено, з азартом та наполегливістю.

За перемогу над Доктором Зло всі учасники турніру були нагороджені солодкими подарунками.

Велика подяка неперевершеним ведучим Агенту О та Агенту Л і журі конкурсу Агенту А та Агенту С. Дякуємо учням, які прийняли активну участь в турнірі.

Криптографічний турнір проводився в нашій школі вперше, проте, за відгуками його учасників, він має усі шанси стати традиційним.

 

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 844 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 julia2012  
0

1 anzhela69  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]