Четвер, 25.04.2024, 12:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2016 » Листопад » 25 » II ЕТАП ХVІІ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ ЗНАВЦІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМ. П. ЯЦИКА
15:48
II ЕТАП ХVІІ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ ЗНАВЦІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМ. П. ЯЦИКА

II (Районний) ЕТАП ХVІІ  МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ ЗНАВЦІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

Володіти українською мовою, знати її історію – це обов’язок кожного українця!

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика - конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я Петра Яцика, а його дочка Люба стала почесним головою конкурсу.

Конкурс щороку стартує 9 листопада, в День української писемності та мови.

Конкурс проходить у чотири етапи за олімпійською системою: шкільний, районний, обласний та загальноукраїнський. Переможці конкурсу, крім цінних подарунків, отримують грошову винагороду.  У конкурсі беруть участь як українці, так і особи інших національностей, які знають українську мову і послуговуються нею. За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн людей з-понад 20 країн світу.

Сьогодні на базі Придніпровської школи пройшов II (районний) етап XVII Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика. Учасниками конкурсу стали учні 3-11 класів. Близько 200 учнів з усього району разом з їхніми учителями-наставниками радо зустріла наша школа. Гості та всі учасники конкурсу вразили нас вишуканими зачісками, святковим одягом та настроєм.  Впродовж декількох годин учні виконували конкурсні завдання, виявляючи ерудицію, інтелект та знання рідної мови та літератури. Результати будуть оголошені до кінця листопада. Бажаємо успіху всім учасникам!

Більше фотографій >>>>

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 659 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]