Четвер, 28.03.2024, 16:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
[1]
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2018 » Квітень » 12 » Дороге яєчко до Великодня!
09:58
Дороге яєчко до Великодня!

В усіх народів світу існує повір’я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Він блукає світом, як блудний син і ніде не може знайти собі притулку, бо він загублений для свого народу.

Щоб не блукати по світу, жити в злагоді та мирі, шанувати звичаї свого народу , наша новостворена Червоногригорівська об’єднана територіальна громада започаткувала проведення фестивалю, пов’язаного з найулюбленішим весняним святом усіх християн – ВЕЛИКОДНЕМ , або СВЯТОМ ПАСХИ – днем ВОСКРЕСІННЯ ІСУСА ХРИСТА.

Найбільше християнське свято - Великдень. Свято, яке чекають з нетерпінням в кожній українській сім’ї протягом усього року. Підготовка до свята Воскресіння Господнього розпочинається заздалегідь. Господині обмінюються оригінальними рецептами паски, діти вивчають гаївки, кожен намагається прикрасити своєрідно, по-святковому, свій дім.

Участь у дійстві «Дороге яєчко до Великодня», яке привернуло увагу багатьох людей, взяли участь всі навчально-виховні та позашкільні заклади Червоногригорівської об’єднаної територіальної громади. Їхні представники розгорнули святкові експозиції на які виставили свою рукотворну святкову «продукцію» на Великодню тематику. Переважно, власноруч розмальовані писанки – від звичайних яєчок, до гігантських, майстерно вишиті рушники та серветки, паски, картини тощо.

Порядкували біля експозицій юні господарі, одягнуті у національне вбрання.

На фестивалі функціонувало багато різних зон.
Зокрема, handmade майстер-класи на якому усіх охочих вчили малювати писанки, розповідали про орнаменти та значення великодніх символів, ярмарок-продаж, виставка великих писанок..


Усі присутні гості, учасники, члени суддівської комісії були наповнені великоднім настроєм, фестиваль залишив на обличчях дітей, молоді приємні посмішки та радість Христового Воскресіння!

По завершенні концерту усі колективи були нагороджені дипломами учасника фестивалю та зробили традиційне спільне фото.

Переглядів: 668 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]