П`ятниця, 19.04.2024, 03:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2016 » Грудень » 14 » День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
14:26
День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Тридцять літ проминуло
триває і досі війна...
Як Чорнобиль зірвався,
Полинова зоря…

14 грудня в Україні традиційно відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли подолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року. А 2016 рік оголошено Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС, який став першою перемогою людства у приборкуванні мирного атому. З того часу учасники ліквідації аварії почали вважати його своїм професійним святом, хоча жоден з них не здобував такої професії.

Серед усіх трагедій, яке пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за своїми масштабами забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя. Чорнобильська аварія забрала життя багатьох людей, продовжує завдавати шкоди здоров’ю мільйонів українців, продовжує бути болем і проблемою всієї громадськості. Події 30-річної давнини повинні бути в пам’яті сучасного та наступних поколінь.

На сьогоднішній день уже стало доброю традицією не лише в квітневий день 26 квітня, а й 14 грудня вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловити щирі слова подяки ліквідаторам за мужність і героїзм.

На жаль, більше третини ліквідаторів тієї катастрофи, вже покинули це земне життя. Схилімо голови в глибокій жалобі і запалімо свічі спомину, пом’янімо усіх, хто відійшов у вічність внаслідок Чорнобильської біди.

Народ, який пам’ятає свою історію, заслуговує на повагу, вартий того, щоб сміливо дивитися у майбутнє.

В Придніпровській школі відбулися виховні заходи, на яких вшанували пам'ять про ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Проведені  тематичні уроки пам'яті, лекції, бесіди, позакласні заходи  з історії Чорнобильської трагедії.

Організована виставка «Чорнобиль, вічний біль, його героїв не забуде людство» .

Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо.

Велика Вам подяка і низький доземний уклін!

Нехай будуть вдячні та уважні до Вас люди щодня, щохвилини, завжди!

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 562 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]