П`ятниця, 19.04.2024, 13:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Фото
Хто тут?
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
наш банер
Польський ліцей
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
дещо корисне
Головна » 2016 » Листопад » 24 » День пам'яті жертв голодомору
17:45
День пам'яті жертв голодомору

26 листопада - День пам'яті жертв голодомору 1932-1933 рр.

Щорічно, в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору і політичних репресій.

Голодомор 1932-1933 рр. став наслідком організованих заходів керівників УРСР та СРСР, викликав масову загибель сільського населення України і півдня Росії, переважну більшість якого становили українці. На думку сталінського режиму, українське селянство становило серйозну загрозу Радянській владі на території України. Під час голодомору, за офіційними даними, загинуло близько 9 мільйонів, а за неофіційними - до 13 мільйонів жителів всієї країни.

Гасло цьогорічних пам'ятних заходів: «Голодомор не зламав». На уроці пам’яті учні дізналися про 15 постатей, яких пережите в 1932-1933 роках не знищило ані фізично, ані духовно.

Шевцова Г.М. провела для учнів 7-8 класів виховну годину «Перерване буття українського села», побудовану на спогадах очевидців цього лиха.

На уроці інформатики діти відвідали віртуальні музеї та місця пам’яті жертв Голодомору.

Учитель історії Мірошниченко В.М. організував засідання круглого столу з учнями 11 класу на тему «Колективізація і Голодомор в Україні: події, факти, уроки» та перегляд документальної хроніки подій того часу для учнів 9-11 класів на уроці з обговоренням «Великий злам».

Бібліотекар Лузан Т.О. оформила книжкову виставку «Пам’ятати, щоб жити», яку переглянули всі бажаючі.

Учні долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» вшановуючи пам'ять про всіх померлих.

Відбулася загальношкільна лінійка «Над скорботним безмежжям України Святої Віє Голоду Пам`ять, завмирає земля…». З болем і жалем у голові і в душі, учні відкривали перед слухачами усю правду про штучний голодомор 32-33рр. ХХ ст.. Журливі пісні і сумні рядки розтривожили душу всім присутнім.

Дякуємо за організацію та проведення заходів педагогу організатору Касьяновій Ю.А., за музичний супровід Борщу В.В., за оформлення експозиції  Волошиній О.В.

Виноситься подяка за активну участь у проведенні загальношкільного виховного заходу:

Рожкован Ксенії, Базилюк Ользі, Косс Альбіні, Тишковець Діані (3кл.); Лопаненку Станіславу, Сторожук Єлизаветі, Лузан Діані, Лучановій Каріні, Лисиці Дарії (4кл.), Мороз Катерині (6кл.), Белкіній Ользі, Удовиченко Єлизаветі (7кл.), Мазур Дар’ї, П’янковій Віолетті, Рибі Олегу, Пашковській Карині (8кл.),  Янковій Антоніні (9кл.), Полосу Станіславу, Павленку Віталію, Кисличній Ользі, Ісбендіяровій Тетяні (10кл.), Смирнову Олегу, Волик Вікторії (11кл.).

А їхнім батькам висловлюється подяка за виховання талановитих дітей.

Категорія: Свята, події | Переглядів: 573 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]