Середа, 24.04.2024, 05:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: school, cmirnova  
Форум » Шкільне життя » Обговорення різних питань шкільного життя » Зовнішнє незалежне оцінювання (Хто як до нього готується?)
Зовнішнє незалежне оцінювання
schoolДата: Понеділок, 31.10.2011, 11:47 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 29
Статус: Offline
В цій темі пишемо про підготовку до ЗНО!!!
 
cmirnovaДата: Понеділок, 31.10.2011, 17:04 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Пользователи
Повідомлень: 23
Статус: Offline
Реєстрація осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року, розпочнеться 1 листопада та триватиме до 30 листопада 2011 року включно.

Детальну інформацію щодо особливостей проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання, порядку реєстрації, графіка проведення тестувань розміщено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.


natali
 
cmirnovaДата: Понеділок, 31.10.2011, 17:08 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Пользователи
Повідомлень: 23
Статус: Offline
На сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Підготовка до ЗНО-2012» розміщено програми зовнішнього незалежного оцінювання, затверджені наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 14.07.2011 р. № 791 «Про затвердження програм зовнішнього незалежного оцінювання».

natali
 
Oksana11Дата: Середа, 02.11.2011, 16:06 | Повідомлення # 4
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 7
Статус: Offline
Я вважаю, що до ЗНО треба дуже серйозно готуватися.
 
julia2012Дата: Середа, 02.11.2011, 16:41 | Повідомлення # 5
Рядовой
Група: Администраторы
Повідомлень: 3
Статус: Offline
На мою думку, ЗНО - це не досконала форма перевірки знань. Деяким школярам вдається навмання поставити правильні відповіді і отримати високі результати, а дехто готуючись цілий рік не отримує бажаного.))))

Підготовка до ЗНО- не гарант гарного результату!!!!!!!!!!!
 
anzhela69Дата: Субота, 05.11.2011, 20:54 | Повідомлення # 6
Сержант
Група: Администраторы
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Готуємося до тестів в мережі: Огляд сайтів, які допоможуть підготуватися до ЗНО з усіх предметів

Українська мова і література

Бібліотека
Отже, перший сайт, на якому є корисний матеріал для підготовки до ЗНО, - це www.ukrcenter.com. Тут є дуже багато творів з української літератури. Щоб вибрати собі книжку, треба зайти в розділ "Література" та скористатися пошуком за жанрами, авторам або тематиці. До речі, на сайті можна ще і зареєструватися для отримання додаткових "благ". Наприклад, наявність персональної сторінки дозволяє додавати туди потрібні тексти і формувати з них міні-бібліотеку.

Все в одному флаконі
На www.ukrlib.com.ua також є бібліотека української літератури (розділ "Бібліотека"), проте наповнення цього сайту тільки цим не обмежується. По-перше, крім художніх текстів, тут є ті ж твори, але в скороченому варіанті (вони допоможуть "освіжити" знання напередодні тестів). По-друге, викладено пізнавальні матеріали для кращого їх розуміння та інформація з теорії літератури (відповідні запитання дають на тестах). Всі ці корисності розміщені в розділі "Українська література". На сайті є біографії письменників, критичні статті, а також віртуальна літературна енциклопедія. По-третє, в розділі "Освіта" є приклади шкільних творів як за творчістю конкретного письменника і його творів, так і на різні морально-етичні теми. Крім того, абітурієнту можуть бути корисними тематичні добірки ключових цитат класиків української та зарубіжної літератури. Наприклад, є цитати про патріотизм, про свободу, про характер людини, про молодість і старість і т. п. Все це може допомогти під час підготовки до твору на тестах. І, нарешті, по-четверте, на сайті є перевірочні тести.

В мережі є схожий за наповненням сайт - www.ukrlitzno.com.ua. Тут також є біографії, твори і перевірочні завдання, але їх менше, ніж на попередній сторінці.

Граматика
Підтягти граматику можна на цих двох веб-сторінках - на javot.net / mova / smist.htm і slovoua.com / pravopys. Перший сайт - це підручник з граматики української мови, де вся інформація розбита за тематичними розділами, а другий - діючі правила правопису.
 
anzhela69Дата: Субота, 05.11.2011, 20:55 | Повідомлення # 7
Сержант
Група: Администраторы
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Історія України

Навчальні посібники
Ця веб-сторінка (www.history.vn.ua) корисна тим, що тут є безліч підручників з історії України, довідників для підготовки до тестів, курсів лекцій та історичних статей (ми нарахували тут більше 40 книг). Крім цього, ще тут є короткі біографії головних історичних діячів (від діячів часів Київської Русі до історичних представників сучасності) та історичні статті.

Також підручники з історії є на сайті ukrmap.su.

Пакети з історією
Цей сайт - znohist.ucoz.ru - допоможе структурувати засвоєний матеріал. Щоб стати повноцінним користувачем, доведеться зареєструватися. Після реєстрації кожен отримує доступ до навчальних матеріалів. Всі корисності цього сайту розбиті за тематичними пакетами, яких тут 31 (теми - від давньої історії України та до часів її незалежності). Що це таке? Начинку кожного з пакетів можна розділити на дві частини. Перша - це невеликий конспект, зроблений у вигляді тренувальних таблиць, де є коротка інформація про головні персоналії і поняття історичного періоду, а також опис ключових подій (їх особливості, наслідки та значення для історії України) та їх дати. Друга складова пакету - це перевірочні тести. Серед інших корисностей ресурсу - додаткові матеріали (історичні статті під кожен з пакетів), а також ілюстративний матеріал, наприклад, історичні карти (також під кожен з пакетів).

Математика

Структуруємо знання
Один з ресурсів на допомогу тим, хто складає математику, - www.testmath.com.ua. Його основне завдання - допомогти випускникам структурувати і освіжити знання з предмету. Весь матеріал розміщений у трьох великих розділах (алгебра, геометрія і стереометрія), кожен з яких поділяється на теми. В останніх є не лише теорія, а й по 30 завдань для самоконтролю, а також перевірочні тести (до речі, всі завдання за змістом і формою відповідають тим, які дають на ЗНО). Крім цього, вирішуючи всі ці математичні головоломки, можна включити функції "потрібна допомога" (висвітиться підказка) і "підглянути рішення".

Ще один схожий сайт - easymath.com.ua. Проходити ту чи іншу тему на цій веб-сторінці дуже зручно, тому що до кожної з них є корисні закладки. Наприклад, по теорії, по завданням з рішенням і без, а також закладка, де розписані методи вирішення найбільш поширених завдань з теми. Ще на цьому сайті є математична література (ми знайшли 10 сторінок підручників з математики) і таблиці для зручних розрахунків (наприклад, таблиця квадратів і кубів чисел від 0 до 99).

Лікнеп по тестам
Фішка ресурсу www.mathportal.info полягає в тому, що тут немає загальної інформації, натомість є відеоуроки для підготовки до ЗНО. Там автори розбирають і показують, як вирішувати конкретні завдання тестування з математики різних років. Останні розсортовані за такими темами: стереометрія, планіметрія, функції, рівняння й нерівності, числа і вирази, елементи комбінаторики і т.п. Ще на цьому сайті можна завантажити архів посібників з підготовки до тестів.
 
anzhela69Дата: Субота, 05.11.2011, 20:55 | Повідомлення # 8
Сержант
Група: Администраторы
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Англійська мова

На znoenglish.at.ua розміщені як тренувальні тести, так і навчальні матеріали для підготовки до ЗНО з англійської (щоб цим скористатися, потрібно зареєструватися). Що до перевірочних тестів, то тут є тестові завдання різних років, запитання викладено у форматі ЗНО, а також вправи, щоб відточити, наприклад, навички читання, письма або граматику. Ще творці сайту виклали лексичні уроки, які розбиті за темами, наприклад, опис людини, здоров'я і медицина і т.п. До кожної з них є вправи з відповідями.

Крім того, непогана підбірка навчальних посібників з англійської є на subject.com.ua (у розділі "Всі предмети" потрібно вибрати англійську мову).

Інші предмети

Підготуватися з інших предметів можна на вищеописаному сайті - subject.com.ua, а також на shkola.ua. На першій веб-сторінці розміщені навчальні матеріали з усіх предметів, які потрібні для складання тестування. Щоб прочитати необхідний матеріал, слід зайти в розділ "Всі предмети" і вибрати потрібну дисципліну. А на другому веб-ресурсі вся необхідна література лежить у розділі "Підручники".

Перевірити свої сили

У мережі ми знайшли кілька сайтів, на яких є тести різних років: test.svitosvit.ua, testzno.com.ua, zno.fizika.kiev.ua, testodrom.krok.edu.ua, ukrainetest.com.ua і lvtest. org.ua (розділ "Комп'ютерне тренувальне тестування"). Тут можна протестувати себе, зробивши це за певний час (після його закінчення тест блокується), побачити, в яких запитаннях була помилка, а також перевірити знання не в цілому, а за конкретною темою.
2011-10-26 | Автор: Людмила Колб | http://www.segodnya.ua
 
anzhela69Дата: Субота, 05.11.2011, 20:58 | Повідомлення # 9
Сержант
Група: Администраторы
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Термін подачі документів для вступу до ВНЗ в 2012р. скоротять
У наступному році у зв'язку з проведення чемпіонату з футболу Євро-2012 термін подачі документів для вступу до ВНЗ буде скорочений на один день. Про це на брифінгу повідомив Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

"У міністерстві юстиції зареєстровано 4 дні тому нові умови прийому до ВНЗ … Якихось радикальних змін не передбачається. На один день, через проведення чемпіонату Євро-2012, буде коротшим подача документів до ВНЗ. Торік - це було з 1 по 31 липня, а тепер це буде з 2 по 31 липня", - сказав Д.Табачник.

Так само, за словами Д.Табачника, новими умовами вступу до ВНЗ передбачається наявність "двох хвиль зарахування" до ВНЗ. За державним замовленням зарахування до ВНЗ буде завершуватися 11 серпня, (раніше - 10 серпня) і до 25 серпня триватиме зарахування до ВНЗ тих абітурієнтів, які в подальшому будуть вчиться за контрактом.

"Також зберігається право подачі паперового документа, або в електронному вигляді, але з нового року працюватиме єдина державна електронна база освіти", - заявив Д.Табачник.

Істотною інновацією, яка буде введена за пропозиціями громадських організацій, стане те, що нижній бал для вступу до ВНЗ буде 124 бали, а з профільного предмета потрібно мати не нижче 140 балів. Також, за словами Д.Табачника, тестування буде проходити тією мовою, якою дитина проходила навчання в старших класах школи.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України особи, які вступатимуть до вищих навчальних закладів України в 2012 році, матимуть можливість скласти тест ще з одного предмета – всесвітньої історії.

Наказ Міністерства №1179 від 12.10.11 "Про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2012 році"
 
yaroshenkoДата: Понеділок, 05.12.2011, 14:56 | Повідомлення # 10
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 4
Статус: Offline
Сайти для проходження тренувального ЗНО

testzno.com.ua

test.svitosvit.ua

pitest.org.ua


Повідомлення відредагував yaroshenko - Вівторок, 06.12.2011, 17:26
 
Форум » Шкільне життя » Обговорення різних питань шкільного життя » Зовнішнє незалежне оцінювання (Хто як до нього готується?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: